Digitaal ondertekenen van onderwijs­overeenkomsten

Snel, eenvoudig en rechtsgeldig

logo vaag

Digitaal ondertekenen gaat sneller dan op papier. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.

It starts with evidence

Digitaal ondertekenen van onderwijsovereenkomsten

Snel, eenvoudig en rechtsgeldig

Een aantal onderwijsinstellingen die al gebruik maken van de diensten van Evidos:

hu logo
roc tilburg logo
hogeschool rotterdam logo
roc de leijgraaf logo
hogeschool leiden logo

Digitaal ondertekenen van onderwijs
overeenkomsten heeft de toekomst

Het duurt vaak weken voor een onderwijsinstelling onderwijsovereenkomsten voor nieuwe studenten, stagecontracten en overige overeenkomsten ondertekend en wel terug heeft. Door de overeenkomsten digitaal aan te bieden ter ondertekening, krijgt u de getekende overeenkomsten aanzienlijk sneller terug. Niet in dagen of weken, maar in minuten zijn al uw overeenkomsten digitaal ondertekend. Veilig en volledig rechtsgeldig. Zo voorkomt de omslachtige ‘print-scan-post-wacht-problemen’. Digitaal ondertekenen via Evidos is makkelijk en duurzaam en sluit naadloos aan op de digitale belevingswereld van de studenten van nu.

Volledig geïntegreerd in uw softwaresysteem

xebic
trajectplanner
osiris
iddink
onstage
eduarte
b3net
b3net
eustaach van lent
Eustaach van Lent
(Manager Informatievoorziening & Cursistenadministratie van ROC de Leijgraaf)
‘Studenten reageren nu eenmaal sneller op een e-mail dan op een envelop.’

Onze oplossing voor ROC de Leijgraaf

Het verwerken van onderwijsovereenkomsten voor nieuwe studenten kost mbo-instellingen zoals ROC de Leijgraaf veel tijd en geld. Deze instelling heeft daarom besloten op dit proces te digitaliseren via het Evidos platform. Met positieve resultaten, vertelt Eustaach van Lent, manager Informatievoorziening & Cursistenadministratie van ROC de Leijgraaf. ‘De Applicatie houdt zelf bij wie nog niet heeft ondertekend en studenten ontvangen automatische reminders. Het voordeel is uiteraard dat onze mensen hier niet meer zelf achteraan hoeven en zo verlost zijn van administratieve rompslomp. Studenten reageren nu eenmaal sneller op een e-mail dan op een envelop.’

Onze oplossing voor Hogeschool Utrecht

Studenten die op stage gaan, zullen hiervoor een praktijkovereenkomst moeten ondertekenen. De Hogeschool Utrecht (HU) heeft dit proces met de digitale ondertekenoplossing van Evidos gedigitaliseerd, wat studenten, stagebegeleiders en stagebedrijven veel tijd bespaart. “Het hele proces van het ondertekenen van een stagecontract hoeft nu in totaal maar enkele minuten te duren. Dit terwijl vooral studenten hier met het oude proces al snel uren aan kwijt waren” Nienhuis: “De tijdswinst is enorm. Afhankelijk van de woonplaats van een student en de vestigingsplaats van diens stagebedrijf nam het proces van het ondertekenen van een praktijkovereenkomst al snel vele uren in beslag. Nu kan een praktijkovereenkomst – wanneer de betrokken partijen achter hun laptop zitten – in slechts vijf minuten worden opgesteld, ondertekend en geüpload naar OnStage.”

Jeroen Nienhuis
(Manager Praktijkbureau Hogeschool Utrecht)
eustaach van lent

‘Met minder mensen ondersteunen we dezelfde groep docenten en studenten’

Digitaal ondertekenen via SURFconext

De digitale ondertekendienst van Evidos-ondertekenen.nl is via Surfmarket af te nemen. Via koppelingen als Eduarte en Trajectplanner onderteken al vele instellingen bijvoorbeeld stagecontracten en schoolinschrijvingen. Voor de identiteitscontrole kan onder meer gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld DigiD.

Het nu ook mogelijk is om de ondertekendienst van Evidos te activeren via het SURFconext dashboard. Zo is het ook mogelijk dat medewerkers of studenten zich tijdens het ondertekenen met een instellingenaccount identificeren.

De Evidos ondertekendienst is te activeren in het SURFconext dashboard. Op het moment dat de service gekoppeld is kunnen medewerkers en studenten ook daadwerkelijk aan de slag met digitaal ondertekenen.

Heeft u vragen over digitaal ondertekenen voor uw instellingen of wilt u als instelling ondertekenen met SURFConext uitproberen, neem dan contact op met Evidos of bestel ondertekenen via  SURFMarket.

De voordelen op een rij

Digitaal ondertekenen in het onderwijs: Evidos heeft de oplossing.

Worden de onderwijsovereenkomsten binnen uw organisatie nog steeds op papier ondertekend? Versnel het ondertekenproces en maak al uw transacties volledig inzichtelijk met digitaal ondertekenen via het Evidos platform.

Veel gebruikte documenten: arbeidsovereenkomsten, stageovereenkomsten, onderwijsovereenkomsten (OOK) en praktijkovereenkomsten (POK)

  • Onderwijs- en stageovereenkomsten binnen een paar minuten getekend retour
  • Snelheid en gemak voor u en uw studenten
  • Studenten kunnen zich eenvoudig identificeren met DigiD
  • Volledig geïntegreerd in o.a. B3net, Eduarte, OnStage,Trajectplanner en vele andere softwareoplossingen
  • 100% rechtsgeldig en veilig

Oplossingen voor uw branche

ondertekenen.nl logo klein
identificeren logo klein
waarmerken logo klein
ondertekenen logo klein vaag

Digitale handtekening

Het digitaal ondertekenen van uw onderwijsovereenkomsten kan per e-mail of direct op uw website.  Met Signhost heeft u de ideale oplossing volledig geïntegreerd in uw eigen software.

identificeren logo klein vaag

Digitaal identificeren

U kunt uw leerlingen volledig Digitaal identificeren. Laat de leerling zichzelf identificeren op basis van lokaal beschikbare digitale identiteiten.

waarmerken logo klein vaag

Digitaal waarmerken

Met het Evidos platform kunt u ook alle onderwijsovereenkomsten digitaal waarmerken zodat de leerling direct alles digitaal ontvangt.

Start vandaag nog en laat al uw documenten voortaan digitaal ondertekenen.
Probeer het gratis!