Online identificeren van nieuwe klanten – ID Proof

  • Identificatiedossier met onafhankelijk bewijs
  • Voldoe aan de eisen van uw toezichthouder
  • Paspoort selfie check
  • Identiteitsverificatie met NFC chip lezer
  • Lokaal beschikbare e-ID’s
  • Eenvoudig integreren in uw proces
digitaal identificeren

Online identificeren van nieuwe klanten met ID Proof

Met ID Proof kunt u direct uw nieuwe klanten of medewerkers verifiëren op basis van lokaal beschikbare digitale identiteitenNFC chip lezer of d.m.v. een Paspoort/Nationale ID kaart selfie check. Bij iedere transactie ontvangt u een identificatiedossier met onafhankelijk bewijs. Zo voldoet u aan de eisen van uw toezichthouders.

ID Proof

Een aantal van onze ID methodes

paspoort check
itsme
eu
NFC
DigiD
idin
eherkenning

Paspoort selfie check

Het online identificeren met paspoortcontrole maakt het mogelijk om de identiteit van een persoon vast te leggen aan de hand van wettelijke identiteitsdocumenten als paspoort, ID kaart, rijbewijs.

De te identificeren persoon wordt naar een link geleid, waar deze met de mobiele telefoon foto’s maakt van het identiteitsbewijs en het eigen gezicht. Middels uitleg wordt de persoon door het proces geleid, en met duidelijke prompts kenbaar gemaakt of het document bijvoorbeeld goed in beeld is of de belichting niet helder genoeg is.

De klant is in controle aangaande de te accepteren documenttypen en nationaliteiten. Ook kan bepaald worden of naast een foto van het document de selfie controle wel of niet vereist is. De te identificeren persoon doorloopt de door de klant vastgestelde stappen.

Identiteitsverificatie met NFC

Identiteitsverificatie met NFC is mogelijk met twee dingen die (bijna) iedereen bezit: een identiteitsdocument en een mobiele telefoon. Moderne paspoorten zijn uitgerust met een NFC-chip volgens de ICAO 9303-norm. Deze chip bevat vergelijkbare informatie als op het paspoort staat, maar met een aantal cruciale verschillen: alle informatie is digitaal ondertekend en versleuteld en kan niet worden gemanipuleerd. Ook is de pasfoto beschikbaar in een hoge resolutie, zonder extra watermerken. 

 We controleren de geldigheid van het identiteitsbewijs en we kunnen ook verifiëren dat de persoon die het paspoort bezit, ook daadwerkelijk in het bezit is van het paspoort. Dit wordt gedaan door middel van gezichtsherkenning, inclusief controle op levendigheid, als tweede stap.

Identificeren met e-ID’s

idin

Uw nieuwe klanten kunt u voortaan volledig digitaal identificeren met iDIN. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bij de bank geregistreerde persoonsgegevens. Het opslaan van een kopie paspoort is hierdoor overbodig.

Ik wil meer weten over iDIN >

itsme

Voor de inwoners van België is er itsme®. Door gebruik te maken van Online identificeren met itsme® bent u als bedrijf zeker van de identiteit van de persoon die zich bij jou wil aanmelden of een transactie wil bevestigen. Zeer gemakkelijk en veilig vanuit de itsme® app.

Ik wil meer weten over itsme® >

Waarom online identificeren met ID Proof?

meerdere methodes

Stapel meerdere identificatiemethodes (o.a. iDIN, Paspoort selfie check, DigiD, NFC chip lezer en eHerkenning) voor de juiste bewijskracht

transactie bon

Identificatiedossier met onafhankelijk bewijs van iedere digitale identificatie voor de juiste bewijskracht. Voldoe aan de eisen van uw toezichthouders

up to date platform

Up to date platform: Nieuwe onderteken- en identificatiemethodes worden direct aangesloten op het Evidos platform

digitaal identificeren

Combineer digitaal identificeren en digitaal ondertekenen van documenten

fysieke identificatie

Combineer digitale en fysieke identificatie 

eIDAS

Gebruik lokale onderteken- en identificatiemethodes in heel Europa conform eIDAS wet en regelgeving

API

Eenvoudige integratie in elk systeem

Online identificeren met ID Proof kan geïntegreerd worden met elk proces of systeem waarin een document gegenereerd wordt. De klantidentificatie wordt via een webportaal of een API-webservice gekoppeld aan uw eigen back-officesysteem. U hoeft hiervoor geen aanvullende software te installeren.

Nationaal en internationaal

Elk land heeft zijn eigen, sectorspecifieke regelgeving op het gebied van identiteitsverificatie. Evidos biedt u een platform waarmee u de identiteit van nieuwe klanten in elke branche wereldwijd kunt verifiëren. Snel, betrouwbaar en 100% rechtsgeldig.

Nationaal
omnichannel

Omnichannel

ID Proof is omnichannel en kan dus eenvoudig gebruikt worden op al uw apparaten. Met Evidos kunt u nieuwe klanten verifiëren via uw pc/laptop, mobiel/tablet en aan de balie.

 

Rechtsgeldigheid en bewijskracht

De online identificatie met ID Proof van Evidos voldoet aan de hoogste internationale eisen voor rechtsgeldigheid. U voldoet aan alle regelgeving vanuit Financiële toezichthouders en de overheid en u bent verzekerd van de juiste bewijskracht. Omdat de identificatie gebeurt door Evidos als objectieve, onafhankelijke partij is deze 100% betrouwbaar voor klanten aan wie u de betreffende informatie doorstuurt. U kunt de identificatiegegevens ook eenvoudig doorsturen naar derden (belastingdienst, accountants) wanneer deze daar behoefte aan hebben.

bewijskracht

Identificatiemethodes

Wij ondersteunen diverse methoden om uw klant te identificeren. U bepaalt zelf welke voor u van belang zijn in het kader van de bewijslast van de identificatie. Digitaal identificeren kan onder meer via Paspoort scan, iDIN, DigiD, iDeal, itsme of eHerkenning.

Prijzen

Evidos hanteert een flexibel prijsmodel. De prijzen voor digitaal ondertekenen via Evidos worden afgestemd op uw businessmodel en specifieke wensen.

Start vandaag nog en identificeer uw klanten voortaan volledig digitaal volgens de eisen van uw toezichthouders.
Bespreek uw businesscase met één van onze productspecialisten!